Semifreddo cream and chocolate cookies
Σεμιφρέντο κρέμα γάλακτος και μπισκότα σοκολάτας
για ελληνικά βλέπετε πιο κάτω ....
Ingredients
500 ml cream (found in the refrigerator section) alternatively 450-500 ml cream already sweetened
* 1 heaping tablespoon of icing sugar (if using whipping cream factory will not add)
300 ml condensed milk
150g good quality dark chocolate
biscuits taste (I used gold biscuit)
40-50 ml of coffee for dunking cookies (alternatively milk and chocolate)
Chocolate surface (for flavor)
1 teaspoon vanilla alternatively vanilla extract
300 ml condensed milk
150g good quality dark chocolate
biscuits taste (I used gold biscuit)
40-50 ml of coffee for dunking cookies (alternatively milk and chocolate)
Chocolate surface (for flavor)
1 teaspoon vanilla alternatively vanilla extract
* Number of the quantity of sugar to be adjusted at will, for the presence of already sweetened condensed milk I put only 1 tablespoon if you prefer sweeter you can increase the dose, especially when chocolate!
Process
Melt the chocolate in a bain marie, when dissolved completely turn off the heat and let cool.
Meanwhile, beat the cream very cold refrigerator, add the icing sugar and a teaspoon of vanilla extract and mix with an electric mixer
Add condensed milk, continuing to mix with an electric mixer.
Divide this association in two equal parts. The white portion set aside in a bowl.
Add chocolate media Advanced (otherwise cooling disassembly cream!) And mix with the wire gently to mix the total chocolate.
Take a loaf pan (about 26 x 6,7 my hours added). Cover the pan loaf with plastic film to be used to pull the Semifreddo from the mold. Cover the edges well and let the movie bait out of the mold to facilitate the extraction.
Add layer of dark chocolate and level for good.
Wet biscuits gold biscuits in milk and coffee or chocolate as a favorite and mettetteli center along the mold.
Add the white layer, leveled with a well and finished with another layer of cookies, pressing gently. Overall I did three layers.
Transfer the Semifreddo and leave the rest in the freezer for at least eight hours, to better prepare it the night before the next day.
Turn the semifreddo cream and chocolate biscuits and cover with chocolate or Nutella liquid. Decorate as you like!
Pull out the parfait at least 5-10 minutes before serving, depending on the ambient temperature.
Meanwhile, beat the cream very cold refrigerator, add the icing sugar and a teaspoon of vanilla extract and mix with an electric mixer
Add condensed milk, continuing to mix with an electric mixer.
Divide this association in two equal parts. The white portion set aside in a bowl.
Add chocolate media Advanced (otherwise cooling disassembly cream!) And mix with the wire gently to mix the total chocolate.
Take a loaf pan (about 26 x 6,7 my hours added). Cover the pan loaf with plastic film to be used to pull the Semifreddo from the mold. Cover the edges well and let the movie bait out of the mold to facilitate the extraction.
Add layer of dark chocolate and level for good.
Wet biscuits gold biscuits in milk and coffee or chocolate as a favorite and mettetteli center along the mold.
Add the white layer, leveled with a well and finished with another layer of cookies, pressing gently. Overall I did three layers.
Transfer the Semifreddo and leave the rest in the freezer for at least eight hours, to better prepare it the night before the next day.
Turn the semifreddo cream and chocolate biscuits and cover with chocolate or Nutella liquid. Decorate as you like!
Pull out the parfait at least 5-10 minutes before serving, depending on the ambient temperature.
****************************************************************
Συστατικά
- 500 ml κρέμα γάλακτος (που βρέθηκαν στο ψυγείο τμήμα) εναλλακτικά 450-500 ml κρέμα γάλακτος που έχουν ήδη ζαχαρούχο
- * 1 υπερπλήρης κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη (αν χρησιμοποιείτε κτυπώντας εργοστάσιο κρέμα δεν θα προσθέσει)
- 300 ml συμπυκνωμένου γάλακτος
- 150 γρ μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας
- μπισκότα με γεύση (εγώ χρησιμοποίησα χρυσό μπισκότο)
- 40-50 ml καφέ για τα μπισκότα βουτώντας (εναλλακτικά γάλακτος και σοκολάτα)
- Σοκολάτα στην επιφάνεια (για γεύση)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας εναλλακτικά άρωμα βανίλιας
Αριθμός * η ποσότητα της ζάχαρης που πρόκειται να ρυθμιστεί κατά βούληση, για την παρουσία των ήδη ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα έβαλα μόνο 1 κουταλιά της σούπας αν προτιμάτε πιο γλυκό μπορείτε να αυξήσετε τη δόση, ιδίως κατά τη σοκολάτα!
Διαδικασία
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, όταν διαλύεται εντελώς σβήστε τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
- Εν τω μεταξύ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος πολύ κρύο ψυγείο, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε με ένα ηλεκτρικό μίξερ
- Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα, συνεχίζοντας να αναμειγνύεται με ένα ηλεκτρικό μίξερ.
- Χωρίστε την ένωση αυτή σε δύο ίσα μέρη. Το λευκό τμήμα που προορίζεται σε ένα μπολ.
- Προσθέστε τη σοκολάτα στα μέσα προχωρημένους (αλλιώς η ψύξη αποσυναρμολόγηση κρέμα!) Και ανακατεύουμε με το σύρμα απαλά για να αναμειχθεί το σύνολο της σοκολάτας.
- Πάρτε ένα καρβέλι τηγάνι (περίπου 26 x 6,7 ώρες δική μου). Σκεπάζετε την κατσαρόλα καρβέλι με πλαστική μεμβράνη που θα χρησιμοποιηθεί για να τραβήξει το σεμιφρέντο από το καλούπι. Καλύψτε τις άκρες καλά και αφήστε το δόλωμα ταινία έξω από το καλούπι για να διευκολυνθεί η εκχύλιση.
- Προσθέστε το στρώμα του μαύρη σοκολάτα και το επίπεδο για τα καλά.
- Wet μπισκότα χρυσό μπισκότα στο γάλα και τον καφέ ή σοκολάτα ως φαβορί και mettetteli το κέντρο κατά μήκος του καλουπιού.
- Προσθέστε το λευκό στρώμα, ισοπέδωσε με καλά και τελείωσε με μια άλλη στρώση μπισκότα, πιέζοντας ελαφρά. Συνολικά έκανα τρία στρώματα.
- Μεταφέρετε το σεμιφρέντο και αφήστε το υπόλοιπο στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες, για την καλύτερη προετοιμασία είναι το βράδυ πριν από την επόμενη ημέρα.
- Γυρίστε το σεμιφρέντο κρέμα γάλακτος και μπισκότα σοκολάτας και καλύψτε το με μαύρη σοκολάτα ή Nutella υγρό. Διακοσμήστε το όπως σας αρέσει!
- Τραβήξτε προς τα έξω το παρφέ τουλάχιστον 5-10 λεπτά πριν το σερβίρετε, ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.