Chocolate salami without eggs
Components
200-220 grams of gold biscuit dry biscuits
130-150 g of butter
80 grams of dark chocolate
50 g cocoa powder
70 grams of powdered sugar (if you prefer sweeter increased to 100)
80g shelled hazelnuts
3 tablespoons milk and coffee without sugar (for children skip brown)1 tablespoon rum or vanilla fragrance
Process
Remove the butter from the refrigerator at least one hour should be soft.In a bowl broken biscuits with your hands, not too small but not too big.In the same bowl add cocoa, sugar and stir.
Melt the chocolate in a water bath and allowed to cool.
Add to the bowl with biscuits, chocolate and melt the butter, stir a bit 'with his hands and add spoonfuls of milk and coffee.
Add the hazelnuts and mix with your hands always.
Knead with hands until the mixture is compact and cylindrical shape.
Sprinkle your work table with icing sugar and knead without losing the cylindrical shape.
Close the salami without chocolate eggs in foil shaped candy and leave the rest in the refrigerator for at least 3 hours.
I always prefer to prepare the day before, because the next day will be even better.
If you prefer the chocolate salami without eggs less sweet sprinkle the surface with a mixture of cocoa powder and powdered sugar.
*****************************************************************
Σοκολάτα σαλάμι χωρίς αυγά
Συστατικά
200-220 γραμμάρια χρυσού μπισκότου ξηρά μπισκότα τύπου
130-150 g βουτύρου
80 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
50 g σκόνης κακάο
70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (αν προτιμάτε πιο γλυκιά αυξήθηκε σε 100)
80 γρ αποφλοιωμένα φουντούκια
3 κουταλιές της σούπας γάλα και καφέ χωρίς ζάχαρη (για τα παιδιά παραλείπουν το καφέ)
1 κουταλιά της σούπας ρούμι ή άρωμα γεύση βανίλια
Διαδικασία
Αφαιρέστε το βούτυρο από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα θα πρέπει να είναι μαλακό.
Σε ένα μπολ σπασμένα μπισκότα με τα χέρια σας, για να μην είναι πάρα πολύ μικρό, αλλά δεν είναι πολύ μεγάλο.
Στο ίδιο μπολ προσθέτετε το κακάο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα λουτρό νερού και αφήνεται να ψυχθεί.
Προσθέστε στο μπολ με μπισκότα, σοκολάτα και να λιώσει το βούτυρο, ανακατεύετε λίγο »με τα χέρια του και να προσθέσετε κουταλιές γάλα και καφέ.
Προσθέστε τα φουντούκια και ανακατέψτε με τα χέρια σας πάντα.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρις ότου το μείγμα είναι συμπαγής και κυλινδρικό σχήμα.
Πασπαλίστε τραπέζι εργασίας σας με ζάχαρη άχνη και ζυμώνετε χωρίς να χάσει το κυλινδρικό σχήμα.
Κλείστε το σαλάμι σοκολάτας χωρίς αβγά σε αλουμινόχαρτο σε σχήμα καραμέλας και αφήστε το υπόλοιπο στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Πάντα προτιμώ να προετοιμάσει την ημέρα πριν, διότι η επόμενη μέρα θα είναι ακόμα καλύτερα.
Αν προτιμάτε το σαλάμι σοκολάτας χωρίς αβγά λιγότερο γλυκό πασπαλίζετε την επιφάνεια με ένα μείγμα σκόνης κακάο και ζάχαρη άχνη.
source : http://www.hovogliadidolce.it/salame-di-cioccolato-senza-uova/