for GREEK scroll down
*************************
MOUSSE STRAWBERRY
For 6-8 people
800 grams of strawberries
500 ml cream
1 cup caster sugar
4 gelatin sheets
2 egg whites
1 tablespoon sugar for decoration
Truffle white chocolate or grated coconut
1. Soak the gelatin in a little cold water for 5-10 minutes to squeeze with your hands and place in saucepan over low heat until melted.
2. Wash thoroughly strawberries and clean by removing the stalk. The wipe with paper, keep some for decoration and the other hit in a blender or grinder vegetables until they are pureed. Pour the icing sugar and the melted gelatin to the puree and stir.
3. Put the cream in mixer bowl and beat at high speed until fluffy whipped cream. Beat separately the whites of eggs in blender along with 1 tablespoon sugar until they become a stiff meringue.
4. Mix the mixture of mashed strawberries with whipped cream, stirring with a spatula. Then add a little - a little meringue and mix gently.
5. Pour the mousse into individual ramekins or glasses with fine leg and refrigerate for 3-4 hours at least to have to freeze well until serving. The garnish with whole strawberries, white chocolate truffle, coconut or a dry fruit of your choice.
*********************************************************************************
ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Για 6-8 άτομα
800 γραμμάρια φράουλες
500 ml κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
4 φύλλα ζελατίνας
2 ασπράδια αυγών
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Για διακόσμηση
Τρούφα λευκής σοκολάτας ή τριμμένο ινδοκάρυδο
1. Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό για 5-10 λεπτά τη στύβετε με τα χέρια σας και τη βάζετε σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά μεχρι να λιώσει.
2. Πλένετε πολύ καλά τις φράουλες και τις καθαρίζετε αφαιρώντας το κοτσάνι τους. Τις σκουπίζετε με χαρτί , κρατάτε μερικές για την διακόσμηση και τις υπόλοιπες τις χτυπάτε στο μπλέντερ ή στο μύλο των λαχανικών, μεχρι να γίνουν πουρές. Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και τη λιωμένη ζελατίνα στον πουρέ και ανακατεύετε.
3. Βάζετε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ και τη χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια των αβγών στο μίξερ, μαζί με τη 1 κουταλιά ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
4. Αναμιγνύετε το μείγμα του πουρέ φράουλας με την σαντιγί ανακατεύοντας με σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγη – λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.
5. Αδειάζεται τη μους σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια με ψιλό πόδι και την αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον για να έχει να παγώσει καλά μέχρι να τη σερβίρετε. Τη γαρνίρετε με ολόκληρες φράουλες, λευκή τρούφα σοκολάτας, ινδοκάρυδο ή κάποιο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας.