cooking


Vegetables au gratin      by Eve                                                    Category: Vegetables, Appetizers
                                                                                                          Preparation: 30 minutes
                                                                                                          Cooking 20 - 25 minutes
*****************************
Materials
                                   
Cabbage 500g chopped
4 chopped zucchini                                                      
Potatoes 2 medium chopped
Flour for all-purpose 2 tablespoons
Milk 500 ml
Butter 2 tablespoons
Eggs 2 pcs
Cheese 100g trmmeno
Salt Pepper

Instructions

Wash and finely chop the cabbage, zucchini and potatoes. Add salt and sauté together with some butter until wilted. In a saucepan, add the butter and when melted add the flour, roast and gradually add the milk warm. Mix well, remove from the fire pot and then put the eggs. Stir and then add salt, pepper, sautéed our vegetables, half the cheese and mix all together. Spread our mixture into greased baking dish, sprinkle with the remaining cheese and bake at 190 degrees for 20-25 minutes (depending on our oven). Once cooked leave to cool a little and enjoy.
*****************************************************************************
Λαχανικά ογκρατέν
από Εύα
Κατηγορία: Λαχανικά, Ορεκτικά
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 - 25 λεπτά

Υλικά

Λάχανο 500 γρ ψιλοκομμένο
Κολοκύθια 4 ψιλοκομμένα
Πατάτες 2 μέτριες ψιλοκομμένες
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 2 κουταλιές σούπας
Γάλα 500 ml
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Αυγά 2 τεμ
Κασέρι 100 γρ τρμμένο
Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο,τα κολοκύθια και τις πατάτες. Τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε όλα μαζί με λίγο βούτυρο μέχρι να μαραθούν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, το καβουρδίζουμε και σταδιακά ρίχνουμε το γάλα χλιαρό. Ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και τέλος βάζουμε τα αυγά. Ανακατεύομαι συνέχεια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα σοταρισμένα λαχανικά μας, το μισό κασέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στρώνουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο πυρέξ ,πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις ψηθεί το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το απολαμβάνουμε.
***************************************************************************